۲۰ میلیون نفر به جمعیت سالمندان کشور اضافه می‌شود

یازار :

+0 به یه ن

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا ۲۰ سال آینده ۲۰ میلیون سالمند به جمعیت سالمندان کشور اضافه می‌شود.

مقالات بیشتر:آسایشگه سالمندان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عباس عبادی با بیان این‌که کاهش رشد جمعیت تا ۲۰ سال آینده کشورمان را با مشکلات بیماری‌های مزمن روبرو خواهد کرد، اظهار کرد: در این مدت بیش از ۲۰ میلیون سالمند به جمعیت سالمندان افزوده می‌شود.

مقالات دیگر:تشریفات ترحیم تهران


باورهای نادرست در رابطه با ورزش کردن سالمندان

یازار :

+0 به یه ن

سیمرغ:ورزش کردن برای سالمندان فواید زیادی دارد اما متاسفانه باورهای غلطی بر ضد آن در بین مردم رواج پیدا کرده است

1- ما که پیر می‌شویم، فایده ای ندارد!

فعالیت بدنی منظم به شما کمک می‌کند جوان‌تر به نظر برسید، سرپا بمانید و احساس شادابی کنید. همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون را هم کاهش می‌دهد. پس ورزش برای سالمندان هم مفید است.

2- ممکن است خطر ناتوانی و آسیب‌دیدگی را افزایش دهد!

ورزش کردن به طور منظم می‌تواند نیرو و استقامت شما را تقویت کند. جلوی از دست رفتن توده استخوانی را می‌گیرد، تعادل بدن را بهبود می‌بخشد و در حقیقت از شما در برابر آسیب‌های استخوان‌ها و مفاصل محافظت می‌کند.

3- توانایی ورزش کردن گذشته را نداریم!

دگرگونی‌های هورمونی، سوخت‌وساز، تراکم استخوان‌ها و توده‌ عضلانی در سالمندی به این معناست که کارکرد بدن شما کاهش پیدا می‌کند ولی نکته اصلی این است که اگر اهداف خود را با توجه به سن‌تان تعیین کنید و از خودتان توقع خیلی بالایی نداشته باشید، موفق خواهید شد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان

4- برای انجام حرکات ورزشی زیادی پیر شده‌ایم!

هیچ‌وقت برای فعال بودن و تقویت سلامت خود پیر نیستید. بزرگ سالانی که دیرتر سراغ ورزش رفته‌اند، با پیشرفت بیشتری نسبت به جوانان مواجه شده‌اند. پس این باور نادرست را کنار بگذارید و با رعایت ایمنی و انجام فعالیت‌های ملایم، ورزش کردن را آغاز کنید.

5- تمام بدن‌مان درد می‌کند!

تحرک داشتن می‌تواند به شما برای مهار درد کمک کند و نیروی‌تان را افزایش دهد. بسیاری از سالمندان پی برده‌اند که فعالیت منظم نه تنها جلوی کاهش نشاط ناشی از پیری را می‌گیرد، بلکه آن‌ها را تقویت هم می‌کند.

مقالات دیگر:شیشه بری شهرک غرب

نوشیدن قهوه ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد

یازار :

+0 به یه ن

نتایج یک مطالعه طولانی مدت نشان داده است که نوشیدن مقادیر زیاد قهوه ممکن است احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه ادیت کوان استرالیا در مطالعه ای به بررسی این موضوع پرداختند که آیا مصرف قهوه بر میزان زوال شناختی بیش از ۲۰۰ استرالیایی در طول یک دهه تأثیر گذاشته است یا خیر.

دکتر «سامانتا گاردنر»، محقق اصلی این مطالعه، گفت: «نتایج نشان داد که بین قهوه و چندین نشانگر مهم مرتبط با بیماری آلزایمر ارتباط وجود دارد.»

مقالات بیشتر:آلزایمر و سالمند

او گفت: «ما دریافتیم شرکت‌کنندگانی که هیچ اختلالی در حافظه نداشتند و در ابتدای مطالعه مصرف قهوه‌شان بیشتر بود، با خطر کمتر ابتلا به اختلالات شناختی خفیف که اغلب قبل از بیماری آلزایمر روی می دهد، یا ابتلا به بیماری آلزایمر در طول مطالعه روبرو بودند.»

محققان دریافتند نوشیدن قهوه بیشتر نتایج مثبتی در رابطه با حوزه‌های خاصی از عملکرد شناختی، به‌ویژه عملکرد اجرایی که شامل برنامه‌ریزی، خودکنترلی و توجه است، داشت.

همچنین به نظر می رسد مصرف بیشتر قهوه با کُند کردن روند تجمع پروتئین آمیلوئید در مغز، عاملی کلیدی در ایجاد بیماری آلزایمر، مرتبط است.

دکتر گاردنر در ادامه افزود: «اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما این مطالعه دلگرم کننده بود زیرا نشان داد نوشیدن قهوه می تواند راهی آسان برای کمک به تاخیر در شروع بیماری آلزایمر باشد.»

به گفته وی، «این نوشیدنی می تواند به ویژه برای افرادی که در معرض خطر زوال شناختی هستند اما هیچ علامتی ندارند، مفید باشد.»

محققان معتقدند ممکن است بتوان برخی از دستورالعمل‌های روشنی را ایجاد کرد که افراد می‌توانند در میانسالی از آنها پیروی کنند و این امر بتواند تأثیری پایدار داشته باشد.

دکتر گاردنر گفت: «اگر متوسط فنجان قهوه ای که در خانه تهیه می شود ۲۴۰ گرم باشد، افزایش آن به دو فنجان در روز می تواند به طور بالقوه زوال شناختی را تا ۸ درصد پس از ۱۸ ماه کاهش دهد.»

«همچنین می‌توان شاهد کاهش ۵ درصدی تجمع آمیلوئید در مغز در همان دوره زمانی بود.»

در بیماری آلزایمر، آمیلوئید با تجمع در کنارهم، پلاک هایی را تشکیل می دهد که برای مغز سمی هستند.

محققان هنوز به طور دقیق مشخص نکرده‌اند که کدام ترکیبات قهوه در تأثیرات مثبت آن بر سلامت مغز نقش دارند.

مقالات دیگر:بهترین وکیل تهران


غذاهایی که مغز را پیر می‌کنند

یازار :

+0 به یه ن

محققان در پژوهشی دریافتند که رژیم غذایی فراوری شده بر مغز افراد سالمند اثر منفی گذاشته و موجب افت حافظه آنها میشود. در این راستا، به تفصیل این رژیم را با رژیم غذایی سرشار از امگا 3 مقایسه کردند.

فرادید| طبق یافته‌های یک پژوهش جدید، سپری کردن چهار هفته با غذا‌های فراوری شده منجر به یک واکنش التهابی قوی در مغز موش‌های پیر می‌شود. این واکنش با علایم رفتاری مرتبط با از دست دادن حافظه نیز همراه است.

به گزارش فرادید، افزون بر این، محققان دریافتند که افزودن اسید چرب امگا ۳ (DHA) به رژیم غذایی فراوری شده از مشکلات حافظه جلوگیری کرده و اثرات التهابی را در موش‌های پیر تقریبا به طور کامل کاهش میدهد.

التهاب اعصاب و مشکلات شناختی در موش‌های جوان با رژیم غذایی فراوری شده، شناسایی نشد.

در این پژوهش، رژیم غذایی به تقلید از غذا‌های حاضری انسان َبود، غذا‌هایی نظیر چیپس و اسنک‌های دیگر، غذا‌های اصلی مانند پاستا و پیتزا و وعده‌های گوشتی حاوی نگهدارنده که معمولا با هدف دوام بیشتر در فروشگاه‌ها بسته بندی میشوند.

رژیم غذایی فرآوری شده با چاقی و دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است و براساس تحقیقات انجام شده، مصرف کنندگان مسن ممکن است برای کاهش وزن به مصرف غذا‌های پخته شده و غنی از DHA نظیر سالمون تمایل بیشتری نشان دهند، به ویژه با در نظر گرفتن آسیب‌های وارده به مغز افراد سالخورده در این پژوهش که تنها در چهار هفته آشکار شد.

مقالات دیگر:دیابت و سالمند

به گفته روث بارینتوس، نویسنده ارشد این پژوهش و مآمور تحقیق دانشگاه ایالتی آهایو، موسسه مطالعات علوم رفتاری و دانشیار بخش سلامت روان و رفتار، این حقیقت که ما ظرف چنین مدت کوتاهی شاهد این نتایج بوده ایم اندکی نگران کننده است.

نحوه آسیب غذاهای فراوری شده به حافظه در فرایند پیرشدن مغز

«این یافته‌ها نشان دهنده این است که داشتن یک رژیم غذایی بشدت فراوری شده میتواند کاهش قابل توجه و ناگهانی حافظه را در پی داشته باشد و در جمعیت سالخورده، افول سریع حافظه به احتمال زیاد منجر به بیماری‌های تخریب کننده سیستم عصبی نظیر آلزایمر میشود.

با آگاهی از این حقیقت، شاید بتوانیم میزان مصرف غذا‌های فراوری شده را کاهش داده و مصرف غذا‌های غنی از اسید‌های چرب امگا ۳ DHA را برای کاهش یا جلوگیری از این پیشرفت نگران کننده افزایش دهیم».

این پژوهش در روزنامه مغز، رفتار و ایمنی منتشر شد.

آزمایشگاه بارینتوس در حال بررسی این است که آیا وقایع روزمره از قبیل جراحی، عفونت یا در این مورد، رژیم غذایی ناسالم با تمرکز خاص روی نواحی هیپوکامپوس و آمیگدال، ممکن است موجب پیرشدن مغز شوند. این پژوهش متکی بر پژوهش پیشین وی است با این نظر که رژیم غذایی کوتاه مدتِ پرچرب میتواند موجب از دست دادن حافظه و التهاب مغزی در حیوانات مسن شود و نکته دیگر اینکه سطوح DHA در نواحی هیپوکامپوس و آمیگدال در مغز موش‌های پیر پایین‌تر است.

 

DHA یا اسید دوکوساهگزائنوئیک، یک اسید چرب امگا ۳ است که بهمراه اسید ایکوساپنتانوییک EPA در ماهی و غذا‌های دریایی دیگر موجود است. میان عملکرد‌های چندگانه DHA در مغز، نقشی وجود دارد به نام دفع واکنش التهابی. نخستین مطالعه در مورد توانایی مقابله با التهاب مغزیِ حاصل از رژیم غذایی فراوری شده در این حوزه انجام شد. 

تیم پژوهش به صورت تصادفی موش‌های نر ۳ و ۲۴ ماهه را در معرض غذای عادی قرار داد (۳۲ درصد کالری از پروتین، ۵۴ درصد کربوهیدرات‌های پیچیده بر پایه گندم و ۱۴ درصد چربی)، یک رژیم غذایی بسیار فراوری شده (۱۹.۶ درصد کالری از پروتین، ۶۳.۳ درصد از کربوهیدرات‌های تصفیه شده – نشاسته ذرت، مالتودکسترین و قند و ۱۷.۱ درصد چربی) یا رژیم غذایی مشابه که با DHA کامل شده است. 

فعال سازی ژن‌های مرتبط با یک پروتین قدرتمند پیش-التهابی و دیگر نشانه‌های التهاب بطور چشمگیری هیپوکامپوس و آمیگدال را در موش‌های پیری که فقط رژیم غذایی فراوری شده داشتند بالا برد، در مقایسه با موش‌های جوانی که هرگونه رژیمی داشتند و موش‌هایی که غذا‌های فراوری شده با مکمل DHA داشتند.

موش‌های پیر با رژیم غذایی فراوری شده، نشانه‌هایی از افت حافظه را در آزمایشات رفتاری نیز از خود نشان دادند که در موش‌های جوان مشاهده نشد. آن‌ها ظرف چند روز صرف زمان در یک مکان ناآشنا را از یاد بردند، نشانه‌ای از مشکلات مرتبط با حافظه زمینه‌ای در هیپوکامپوس و عدم بروز ترس پیشاپیش در بابر نشانه خطر که نشان دهنده وجود بی قاعدگی در آمیگدال است.

مقالات دیگر:شیشه بری تهران


  • [ 1 ]